Mammae, het voedende principe

Diadans herstelt al dansend de Mammae in ere,
een oxytocine wisselwerking tussen man en vrouw. 

De boezem is in onmin geraakt.

Verfijnde weelde van welzijn,
gevoed door instemmende ogenblikken.
Tepels tonen de stilte van de Melkweg,
de weg naar huis,
zij stillen het verlangen naar meer.

Met die kennis kunnen mannen en vrouwen veel meer van elkaar genieten en respecteren. Mammae het voedende principe is boeiend voor alle mannen, vrouwen, amazones, borstvoedende en  opgroeiende pubers.

Video: Anneke vertelt over het belang om vrede uit te stralen vanuit de boezem als de voorkamer van het hart.


Taboe
Waarom voelen zoveel vrouwen zich onzeker over hun borsten? Waarom is het een taboe voor mannen om naar borsten te kijken?

Is er een verband met het veelvuldig voorkomen van borstkanker en prostaatkanker in onze samenleving? Borstvoeding geven of niet gekregen hebben, hoe kunnen we daar anders naar kijken?

Lied uit de Kalevala over de drie vrouwen die boven op een wolk met volle boezem de melk geven zodat het ijzer kan ontstaan.


Ontboezeming over de borsten

Als vrouwen zich ongemakkelijk voelen over hun boezem, stralen zij in plaats van welzijn of geborgenheid juist schaamte, ongemak of afkeer uit. Mannen die in hun natuurlijke reflex naar elke hemelse tepel kijken, stuiten op afkeuring en voelen zich beschaamd. Terwijl uit onderzoek is gebleken dat indien mannen regelmatig een ogenblik naar borsten kijken hun welzijn verhoogd wordt en de kans op prostaatkanker verkleint.

Meer weten over dans project Mammae, het voedende principe?
Zie de agenda voor trainingen en lezingen Anneke Wittermans

De zijderups maakt draden voor zijn cocon, ijzersterke draden verlaten de spintepel als vloeibare substantie en verharden als draad zodra ze de spintepel verlaten. Prachtig op de muziek van Izaline Calister is dit een verzachtende dans, het brengt troost en verfijning.
Een prachtige dans als aanvulling op de dansen van Mammae, het voedende principe, dansen om het boezem gebied te herstellen, het gebied waar vrede woont.