Ode aan de laatste van de vrouwenlijn


Titel: Ode aan de laatste van de Vrouwenlijn – Erken latente talenten
Auteur: Anne Wittermans
Jaar van Uitgave: 2023
ISBN 978 90 830700 7 0 
Uitgeverij: Arlman Publishing Amsterdam
229 pagina’s, full color
Prijs: € 28

Samenvatting achterflap
Ik wil een lans breken voor de laatste dochters van de vrouwenlijn, die ogenschijnlijk bescheiden en met onzichtbare beweegredenen een uniek leven creëren, iets wat hun moeder niet altijd heeft kunnen doen. Zij pionieren, verdiepen en excelleren. Zij zijn een voorbeeld. Ik wil graag leren van deze dochters zonder dochters. Wellicht kunnen vragen ons wakker maken om opnieuw naar onszelf of onze vrienden en familie te kijken.


Anderen over het boek

“Dit boek is niet alleen voor de dochters, maar ook voor moeders die alleen zonen hebben, voor alle zonen en voor moeders met dochters zonder kinderen. Maar ook voor onze samenleving, die pretendeert modern te zijn maar de scheppingskracht van de vrouw nog altijd niet begrijpt en op waarde schat. Het is prachtig vormgegeven met mooie schilderijen, gedichten, foto’s en meer. Een lust voor het oog en de ziel.”
Nicole Zonderhuis

 “Anneke Wittermans spreekt met zo veel liefde, respect en wijsheid over deze bijzondere groep vrouwen. Zij verdienen onze dankbaarheid en waardering voor hun rol in onze families en samenleving. Ben jij de laatste vrouw in jouw vrouwenlijn, dan is de kans groot dat Anneke je heel veel kan vertellen wat je al wel voelde, maar misschien nog niet bewust was.“
Akki Colenbrander